Gazpacho sau supa cruda si rece de legume

Gazpacho sau supa cruda si rece de legume

Modul in care folosim legumele este important pentru calitatea nutritiva rezultata. Modul ideal de consum este cel crud, nimic nu se compara cu legumele proaspat culese din gradina. Pentru a va convinge, va propun urmatoarea reteta:

Gazpacho sau supa cruda si rece de legume

De origine andaluza, reteta nu are granite sau un singur mod de preparare. Fiecare e liber sa o adapteze cum doreste.

Complexitatea este minima iar timpul de pregatire este foarte mic. Am nevoie de urmatoarele:

  • 1 ardei mare si gras/capia rosu
  • 2 castraveti
  • 1 fir de usturoi verde sau 2-3 catei de usturoi uscat
  • 2 cepe verzi sau o ceapa medie uscata
  • O legatura de patrunjel cu tot cu tije
  • Sau o mana de frunze de busuioc
  • Sau oregano uscat, oricare varianta este ideala.
  • 3-4 rosii de marime medie sau 2 rosii mari
  • 2 tije de telina apio (optional)
  • Ulei de masline
  • O felie de branza sarata
  • Nu voi folosi sare, pentru ca folosesc branza pentru asezonare
  • Piper proaspat macinat

Toc toate legumele grosier si le pun in vasul unui mixer, adaug ulei de masline si minunea este gata sa se intample. Apas pe buton si maruntesc bine legumele , transformandule intr-o supa omogena, la rece. Nu uitati sa rasniti putin piper in farfurie. Asezonati cu felia de branza, faramitand-o deasupra peste supa.

Se serveste rece cu crutoane uscate sau cu felii de paine prajita.

Nu uita ca fiecare poate sa-si foloseasca creativitatea.  Energie vie intr-o farfurie!

Lasă un răspuns

Quick navigation
×
×

Cart