Supa crema de rosii

Supa crema de rosii

Atunci cand este sezonul rosiilor coapte de soare, merita sa te alinti cu un preparat de suflet. Mai intai imi pregatesc legumele, le spal si le portionez cum imi este mai usor.

Ingrediente:

  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov de marime medie
  • 1 ardei gras rosu sau capia
  • 1 kg de rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • Putin ulei de masline
  • Cateva frunze de busuioc.
  • Sare si piper dupa gust.

Pasul 1

Toc ceapa, morcovul si ardeiul in cubulete mici. Usturoiul il zdrobesc si apoi il toc marunt. Intr-o oala cu apa fiarta inainte, scufund rosiile pret de 20-30 secunde, pentru a le decoji mai usor. Dupa ce am decojit rosiile, le toc ca pentru o salata.

Pasul 2

Pun pe aragaz, la foc mediu, o oala antiaderenta. Stropesc cu ulei de masline fundul oalei si arunc legumele tocate marunt, mai devreme. Nu vreau sa le prajesc, vreau doar sa se inmoaie putin si sa-si elibereze dulceata, pentru a imbogati supa. Mai toate legumele au o dulceata caracteristica. Dupa 2-3 minute in care mestec cu o lingura de lemn, adaug rosiile. Mai adaug si o cana de apa. Cand totul ajunge la punctul de fierbere, reduc putin focul, si las sa fiarma la foc mic timp de o ora, o ora si jumatate.

Pasul 3

Ma apropii de final. In functie de gusturi, asta e momentul pentru a adauga sarea si piperul, dar mai intai gustati. Legumele contin in mod natural saruri si minerale. Adaug aprox 50-80g de parmezan ras, cateva frunze de busuioc si apoi folosesc blenderul pentru a omogeniza totul. Eu o servesc cu felii de paine date cu ulei si usturoi si apoi uscate putin la cuptor. Mai adaug si putina branza faramitata deasupra. Se poate servi calda sau rece, dupa gust. Este la fel de buna.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Quick navigation
×
×

Cart