Paste cu legume. O portie de prospetime.

Paste cu legume. O portie de prospetime.

Ingrediente pentru 3-4 persoane

Rosii cherry.  300g

Zucchini. 1 buc medie

Cativa catei de usturoi (4-5) dupa gust

Cateva crengute de busuioc proaspat

Parmezan 200 g

Este o reteta rapida, asa ca , atunci cand ai dat drumul la foc cheama si gasca la masa.

Pentru 1 persoana foloseste 80-100 g de paste per portie.

Mai intai tai zucchini in 4 , ii scoti miezul si in functie de pastele (scurte sau lungi)pe care le alegi il toci scurt sau lung.

Pune apa la fiert pentru paste si arunca un praf de sare in apa. 

Acum, pune o tigaie cu suprafata antiaderenta, pe foc.  Stropeste cu ulei de masline si arunca zucchini in tigaie. Frige-l cateva minute la foc iute. Intre timp toaca marunt cateii de usturoi si arunca-i in tigaie. Mesteca ca sa nu se arda. Ia cu un polonic putina apa fiarta din oala pentru paste si pune in tigaie.

In momentul asta e timpul sa pui pastele la fiert, in oala cu apa fierbinete. Fierbele 5-7 min maxim. Majoritatea pastelor uscate au nevoie de 7-9 minute. Ca sa iti iasa aldente la sfarsit trebuie sa le adaugi in sos putin mai nefierte. Asa ca atunci cand se inmoaie punele paste legume.

Taie rosiile cherry in jumatate si dupa ce se evapora apa pe care ai pus o , adauga si rosiile cherry in tigaie. Mesteca bine si omogenizeaza continutul din tigaie. Lasa tigaia la foc mediu cateva minute( 3-5) . 

Adauga frunzele de busuioc si mesteca in tigaie. Ia un polonic de apa fiarta sinpune-l in tigaie.

Adauga pastele peste tigaia cu legume. Lasa focul mic si mesteca din exterior spre interior astfel incat sa acoperi pastele cu sos , continua sa meateci pret de cateva minute. In acest timp pastele vir absorbi sosul si vor continua sa se fiarba. 

Acum e momentul sa razi parmezan peste paste si sa amesteci pana se creaza un sos consistent, aprox 1 min. 

Serveste-le direct , poti sa mai razi parmezan peste in farfurie. Foloseste varful crengutelor de busuioc pentru decorarea farfuriei. 

Te vei bucura de prospetimea intruchipata a legumelor gustoase, culese direct din gradina.

Pofta buna!

This Post Has One Comment

  1. Felicitări!
    Totul arată minunat …

Lasă un răspuns

Quick navigation
×
×

Cart