Toata savoarea si prospetimea verii intr-o farfurie
Pentru mine pasta gnocchi este un reper gastronomic. Este foarte usor sa te bucuri de acest fel de pasta. Pentru ca nu prea gasesti sa o cumperi de la magazine sau prin restaurante, trebuie sa te intrebuintezi si sa o faci acasa. Pasta proaspata facuta in casa este superlativul pastelor, daca esti un iubitor de paste sau de macaroane, asa cum imi place mie sa-i alint pe italieni.
Asadar, pentru acest fel luxuriant trebuie sa apelezi la cele mai bune ingrediente. Toata savoarea verii se asterne in farfuria ta.
Ingrediente pentru sos:
1 vanata
1 zucchini
1 ceapa rosie
200 g rosii chery
150 g pancetta
350 g sos de rosii de calitate
Ulei de masline
Sare si piper dupa gust.
Pentru aluatul de pasta:
300 g cartofi fierti
300 g faina alba
2 galbenusuri
50 g parmezan ras fin
Un praf de sare
Mod de preparare sos de legume.
Pui o tigaie antiaderenta pe foc iute. Adaugi ulei de masline cat sa acoperi cu o pelicula consistenta fundul tigai .
Toci zucchini si vanata in cuburi de aprox 1 cm . Le arunci in tigaia cu uleiul incins. Le lasi sa se rumeneasca circa 7-9 min.
Toci ceap marunt sau solzi si o adaugi peste. Toci panceta si dupa 2-3 minute de cand ai pus ceapa , o arunci in tigaie.
Lasi cateva minute sa se rumeneasca impreuna. Adugi rosiile cherry si mai lasi inca 3-5 minute tigaia la foc iute.
Apio adaugi sosul de rosii. Aromele legumelor se intrepatrund si creaza un sos foarte savuros si complet. Dai focul la minim sau il opresti dupa ce a dat in fiert si sosul de rosii.
Acum e timpul sa te ocupi de pasta gnocchi.
Cartofi trebuiesc fierti inainte, intregi , in apa sau la bain marie. Nu trebuiesc fierti decojiti pentru ca astfel ar absorbi prea multa apa.
Asadar cartofi sunt fierti si raciti. Se piseaza ca pentru un piure. Se intinde faina pe blat. Se adauga cartofi pisati. Se adauga cele 2 galbenusuri si parmezanul. Acum se amestega cu mana pana incepe sa capete o textura sfaramicioasa. Se continua pana se obtine un aluat omogen.
Formezi un fel rulou cu aluatul apoi il portionezi in 7-8 parti.
Fiecare parte o rulezi pana obti un fel de carnacior , pe care il portionezi in galusti de circa 1 cm .
Fiecare galusca o rulezi pe o razatoare fina sau cu o furculita incerci sa creezi niste santuri astfel incat sa absoarba mai mult sos.
In acest moment apa trebuie sa fie fiarta si gata pentru paste.
Pui pasta la fiert si cand guguloaiele se vor ridica la suprafata inseamna ca sunt gata.
Le pescuiesti si le adaugi peste sos. Incerci sa incorporezi cat mai bine pastele in sos astfel ca ele sa absoarba cat mai bine sosul.
Ai obtinut un fel de mancare luxuriant si savuros . Bucura-te de savoarea legumelor de vara impreuna cu familia ta.
Pofta buna!