Dupa cum suna, iti dai seama ca este un preparat de origine greceasca. Un preparat care este foarte bun companion pentru aproape orice pregatesti pe gratar. Chiar si pentru unele preparate cu peste. Dar si un bun companion pentru salate sau se poate consuma ca atare cu paine prajita.
Este prospetimea la tine in farfurie, la superlativ.
Poti sa-l prepari inainte cu cateva ore si sa-l tii la frigider pana va fi servit.
Il poti folosi in loc de orice sos, gen ketchup sau mustar. E mai proaspat, e mai gustos, e mai sanatos si e cel mai bun , pentru ca e facut de tine.
Asadar pentru un tzatziki de sarbatoare iti trebuiesc urmatoarele.
Ingrediente:
300 g de iaurt grecesc de calitate
1 lamaie
O mana buna de frumze de menta
3 castraveti proaspeti
4-5 catei de usturoi
Sare si piper dupa gust
Ulei de masline.
Modul de preparare eate unul simplu.
Puneti iaurtul intrun castronel incapator.
Tocati foarte fin frunzele de menta si amestecatile in iaurt.
Dati pe o razatoare fina cei trei castraveti. Adaugati-i peste iaurt.
Stoarceti lamaia peste iaurt. Nu uitati sa gustati dupa ce ati stors jumatate de lamaie. Adapteaza reteta gustului tau, daca e suficient de acrior doar cu jumatate de lamaie inseamna ca o ok pentru tine.
Curata cateii de usturoi si zdrobeste-i cu latul cutitului, apoi toaca foarte fin usturoiul.
Adauga usturoiul peste iaurt.
De fiecare data cand adaugi un ingredient, mesteca si gusta si creaza gustul pe placul tau.
La sfarsit asezoneaza cu sare si piper fara sa exagerezi.
Stropeste cu putin ulei de masline la final si bucura-te de prospetimea din farfuria ta.
Pofta buna!